Ana içeriğe atla

Uçak Yolculuğuna Çanta Hazırlamak


Uçak yolculuklarından önce hazırlık aşaması genellikle dertli oluyor. Yanıma neler almalıyım? Hangi boy çanta almalıyım? Acaba bagajım kaybolur mu? 

Ben mümkün olduğu sürece sadece kabinde taşıyabileceğim çantalar kullanmaya çalışıyorum. Böylece; 



* Bagaj ver, bagaj al, bagaj kayıp, hasarlı derdim olmuyor.
* Uçakta önlerden yer alıp bagaj teslim aşamasını pass geçip hızlıca havaalanından çıkabiliyorum.
* Kabin bagaj yerine sırt çantası kullandığımda omuz ve bel sorunu yaşamıyorum.
* Son dakika binişleri daha mümkün oluyor ve daha az uçak kaçırıyorum. Bagaj teslim etmeyeceğim zaman kapı kapanmadan yetişme imkanım var. Hatta havaalanına erken gittiysem daha önceki uçuştan yer bulma imkanı bulabiliyorum. Eve erken dönmek güzeldir :)

* Gittiğim yerde toplu ulaşım kullanmak daha kolay oluyor.


gün batımında uçağa binen yolcular ve uçak fotoğrafı

Kabin boy çantanız ve valiziniz için de bazı önerilerim var;

* Yer tutan kozmetik ve hijyen malzemesini kendi paketi ile değil adetli ve daha küçük kaplarda taşıyın.
* Kısa seyahatlerde her ihtimale karşı diye yanınıza yedek tişört-şort-çorap vs almayın. Bunlar ucuz şeyler; gittiğiniz yerde çok lazım olursa alabilirsiniz. Hatta kullandıktan sonra bir bağış kutusuna atabilir böylece tekrar taşımak zorunda kalmazsınız.
* Giysileri doğru katlamayı ve doğru sırayla yerleştirmeyi öğrenin. Farkı göreceksiniz. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Youtube'da güzel videolar var.
* Kırışmasını istemediğiniz şeyler için devasa valiz alacağınıza elbise askısı ve kılıfı alın. Daha hafif ve valizden daha iyi korur. Elbise askıları için uçuş görevlisinden yardım isterseniz genellikle asacak bir yer buluyorlar.
- Tüm ayakkabılarınızı yanınızda taşımayın. Seyahatiniz boyunca ne yapacağınızı düşünüp ona göre joker seçim yapın. Bana sorarsanız mümkünse ayakkabınızı ayağınızda taşıyın.
* Gittiğin yerde size hediye, ödül, plaket verilecek yada siz dönüşte başkalarına hediyeler alacaksanız bunu giderken planlayın. Kırılmayacak veya kaybolursa kahrolmayacağınız şeyleri kargo ile göndermelerini rica edin.
* Güvenlik kontrollerinde sorulması muhtemel elektronik aletler, kozmetikler, yedek batarya gibi şeyleri çantanın üstlerine ve kolayca erişeceğiniz yerlere yerleştirin. Bunları göstermek için çantanızdan başka bir şeyi çıkarmak zorunda kalmamalısınız.
* Sık seyahat ediyorsanız çantanızı içine şarj aleti koyup çıkacağınız şekilde evin bir köşesinde hazır tutun. Son dakikada hazırlanmaya çalışırsanız bir şeyleri unutmak kaçınılmaz.
* Yolda kullanmanız muhtemel tablet, kulaklık, kitap gibi şeyleri kolayca ulaşacağınız ayrı bir göze yerleştirin. Uçaktaki o dar alanda çanta eşelemek istemezsiniz. 

İyi yolculuklar :)


Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayır Duymamak

Satış işinde beklenen büyük ödül "Evet" cevabıdır. Ancak genellikle alınan cevap "Hayır" olur. İşin doğası böyledir. Birde gelmesi gereken ama bir türlü gelmeyen "Hayır" cevapları var. Bu yazı arafta kalmış cevaplar üzerine. "Hayır" duymak kadar duyamamakta çok sinir bozucudur. Özellikle "Evet" ihtimali için bir beklentiniz varsa. Bu konu sürekli ajandanızın bir köşesindedir. Raporlarda ve potansiyel listelerinde yer tutar. Yöneticilerinizin size soracağı ilk soru genellikle bu arafta kalmış işler olur. Bir konuyu görüşüyorsunuz. Öneriniz karşınızdakinin ilgisini çekmedi. Normal şartlarda almanız gereken yanıt bir "HAYIR" olmalıdır.

Iron Man filmine yeni senaryo

Vatan Gazetesinin Sinema sayfasının Iron Man film özetini aşağıda bulabilirsiniz. “Iron Man – Demir Adam” karakterinin, çizgi roman tutkunlarıyla ilk tanışması 1962 yılında oldu. Kısa sürede geniş kitlelerin severek okuduğu çizgi romana dönüşen “Iron Man – Demir Adam”da Çin ordusu için silah yaratmak zorunda bırakılan milyoner sanayici Tony Stark, istemeden yaptığı bu çalışma sırasında kendisi için de gizlice zırh üretiyordu. Böylece Çinliler’in kontrolünden çıkarak onları durdurabileceğine inanıyordu. Çin’den kaçıp ABD’ye geri döndüğünde tehlikeli bir komplonun varlığını keşfedince durdurabilmek için de Demir Adam’a dönüşüyordu.

Adım adım çevre faciası

Önce birkaç yıl önce basında geniş yer bulmuş bir olayı aktarmak istiyorum. Hatırlarsanız İzmir Gaziemir'de bir kurşun fabrikası zehirli atıklarını imha etmek yerine bahçesine gömmüş ve bu fabrika sahası ve civarı için nükleer kirlilik olarak geri dönmüştü. Nihayetinde temizlik maliyeti öyle bir boyuta ulaşmıştı ki sahipleri arsayı olduğu gibi bırakıp fabrikayı başka yere taşımayı tercih ettiler. Fabrikaya bir para cezası yazıldı. Tahsil edilip edilmediği belli değil. Bu konuda bildiğim kadarı ile açılmış bir dava da yok. Herkes bu konunun kendi konusu olmadığını iddaa ederek olaya sırtını döndü. Bu konuda basında çıkmış haberlerden birine buradan ulaşabilirsiniz.